Matematik

Ligning

17. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan forklare jeg, hvordan jeg har løst ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2018 af Esterificering (Slettet)

Se vedhæftet billede

Vedhæftet fil:lektie.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2018 af mathon

               \small \small \textup{Add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r 7}

               \small \textup{divider med 3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2018 af ringstedLC

For det første: I næste linje dividerer du med 3, ikke 3x!

Skriv efter hver pil kort og præcist, hvilken ligningsteknik, du bruger:

3x - 7 = 5 ⇔ flytter - 7 over på den anden side (alt. lægger 7 til på begge sider)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2018 af AMelev


1. Du har lagt 7 til på begge sider
2. Du har reduceret
3. Du skulle have divideret med 3 på begge sider, men du skriver, at du dividerer med 3x på venstre side og med 3 på højre. Det er ulovligt - man skal gøre det samme på begge sider. En trøst er, at du slet ikke vil dividere på venstre side med 3x, men kun med 3. 
4. Reduktion, som er forkert, da \frac{3x}{3x}=1, ikke x. Til gengæld er \frac{3x}{3}=x, så hvis du havde overholdt "ligningsløsningsloven", havde du fået det rigtige.


Svar #5
17. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Ups jeg har lige ændret det. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.