Matematik

Matematik hjælp søges

17. marts 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære mennesker derude! 

Jeg har en opgave for til i morgen, hvor jeg er lidt usikker på, hvordan jeg skal løse den. Jeg håber nogen af jer vil hjælpe!

Opgave 8.

I en lokaltelefonbog kan man købe spalteannoncer. Prisen for en sort/hvid spalteannonce er proportional med højden, som måles i millimeter. En 50 mm høj sort/hvid spalteannonce koster 3450 kr. 
a) Hvad koster en 70 mm høj sort/hvid spalteannonce? 
Hvor høj en sort/hvid spalteannonce kan man få for 8970 kr.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2018 af StoreNord

50 mm koster                                           3450
   1 mm koster                                          3450/50
70 mm koster                                     70 gange så meget

For 3450 kroner fås                              50 mm
For        1 krone fås                            50/3450
For 8970 kroner fås                        8970 gange så meget       


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2018 af mathon

                \small \small \small \tfrac{70}{50}\cdot (3450\;kr)=1{.}40\cdot (3450\;kr)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2018 af mathon

                \small \small \tfrac{8970}{3450}\cdot \left ( 50\;mm \right )


Svar #4
17. marts 2018 af umpalumpa18 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.