Matematik

Skriftlig eksamen - den ideelle opgave.

18. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej 

Håber nogen af jer kan give nogle gode råd til 

Hvor meget brødtekst forventes at den enkelte elev skriver i prøven uden hjælpemidler? 

Udover fremgangsmåde, forventes også at den enkelte elev nævner de sætninger der bliver taget udgangspunkt i ? 

Hvordan skriver man den bedste opgave? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2018 af Mathias7878

Hvis du har en bruger på Studirnet, kal du hente en af deres vejledende besvarelser for at se, hvordan det skal gøres
- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2018 af Mathias7878

Man skal selvfølgelig altid forklare, hvad man gør og for det meste også, hvorfor man gør det. I den delprøve uden hjælpemidler, behøves du dog ikke at skrive en roman, hver gang du besvarer en ny opgave. Forklar kort og godt, hvilken formel du bruger og hvorfor.

F.eks:

Opgave 1)

Der er givet to vektorer \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b}. Bestem da den værdi af t, der medfører, at \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b} er ortogonale.

Besvarelse:

For at \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b} er ortogonale kræves det, 

at deres skalarprodukt skal være lig nul, dvs:

  \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} = 0

  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

  \small t = 5

Dvs. den værdi af t, der medfører, at skalarproduktet af \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b} er lig nul er t = 5.

  

- - -

 

 


Skriv et svar til: Skriftlig eksamen - den ideelle opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.