Matematik

Hjælp til opgave

18. marts 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

sidder lige med en opgave, som jeg ikke helt kan komme igang med nogen der kan hjælpe? 

opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip 12.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2018 af MatHFlærer

a)

Opstil to vektorer \overrightarrow{AB} og \overrightarrow{AD}. Lav krydsprodukt af vektorerne. Så får du en normalvektor til planen \alpha. Vælg punktet A som udgangspunkt, og benyt planens ligning.

a(x-x_0)+b(y-y_0)+c(z-z_0)=0

b)

Benyt normalvektoren fra planen \alpha og normalvektoren fra planen \beta. Bestem vinklen mellem planerne via deres normalvektorer. Lad \overrightarrow{n_{\alpha}} være normalvektoren til planen \alpha og lad \overrightarrow{n_{\beta}} være normalvektoren til \beta

\cos(v)=\frac{\overrightarrow{n_{\alpha}}\cdot \overrightarrow{n_{\beta}}}{|\overrightarrow{n_{\alpha}}|\cdot |\overrightarrow{n_{\beta}}|}


Svar #3
18. marts 2018 af sandrai

mange tak! 


Svar #4
20. marts 2018 af sandrai

Hvordan beregner jeg lige normalvektoren for planen beta? ved ikke lige hvilke punkter jeg skal bruge der :-) 


Svar #5
20. marts 2018 af sandrai

fik ikke lige kigget ordenligt på opgaven, har fundet det nu :-) 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.