Matematik

Hjælp mig med denne opgave, please

19. marts 2018 af mastni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle venlige sjæle der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Vedhæftet fil: hjælp.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2018 af Mathias7878

a)

Benyt, at

  \small a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

samt

  \small b = y_1-ax_1

igennem punkterne

  \small (x_1,y_1) =(15,410) \ \textup{og} \ (x_2,y_2) = (40,230)

til at bestemme en forskrift for f(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2018 af Mathias7878

b)

Erstat f(x) med din funktion fundet i opgave a). Løs da g'(x) = 0 mht. til x

- - -

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2018 af 123434 (Slettet)

a)

Lineær funktion, som går igennem to punkter

(15,410)        og (40,230)

(x1,y1)                (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(230-410)/(40-15)=-180/25=-7,2

b=y1-a*x1

b=410-(-7,2)*15=518

f(x)=-7,2x+518


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. marts 2018 af 123434 (Slettet)

g(x)=x*f(x)

g(x)=x*(-7,2x+518)

g(x)=-7,2x2+518x

Den størst mulige omsætning findes ved g'(x)=0

g'(x)=-14,4x+518=0

-14,4x=-518

x=35,97

En kilopris på ca. 36 kroner giver den størst mulige omsætning


Svar #5
19. marts 2018 af mastni (Slettet)

Tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Hjælp mig med denne opgave, please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.