Matematik

Forskydning af aftagende bølgefunktion

21. marts 2018 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

\sigma (\tau)=A*e^{-b\tau}*cos(\omega \tau +\varphi )

Hvilken rolle spiller parameteren \varphi for funktionens forløb?

Grunden til at jeg spørger er at jeg har været i gang med at lave en aftagende bølgefunktion i excel. Og ville derefter, på tilsvarende vis, lave en aftagende bølgefunktion blot med den forskel at den var forskudt 45 grader i forhold til den første, i samme koordinatsystem, vel og mærke.

Men! det viser sig at ved at erstatte parameteren \varphi med pi-fjerde dele så ikke alene forskydes den aftagende bølgefunktion, som den jo også skulle, men amplitüde højden bliver altså også større.

De værdier som jeg har brugt er vist nedenunder

4,9 = A; 0,3 = b; 3 = Omega; 0 = phi;

Definitionsmængden begynder med værdien 0 og slutter med værdien 9 og hvad angår ændringsværdien så er den 0,05.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af peter lind

Det burde den ikke gøre. Hvis du sætter φ=-π/4 er den for τ=0  A*cos(-π/4) cos(-π/4) er fordi fasen er forskellig. For φ=π/4  er den A*e-b*π/4 for der er gået tiden π/4


Skriv et svar til: Forskydning af aftagende bølgefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.