Matematik

Hjælp er usikker Matematik

24. marts 2018 af hannah9 (Slettet)

I år 2006 boede der 46654 personer i Ballerup kommune. Indebyggertallet har de følgende år steg med 254 personer om året.

Der giver tre funktioner:

f(x)= 46654 * x + 254 for kan dette ikke være det rigtigt svar ?

g(x) = 46654 * 1,0254har forklaret dette

h (x) = 254 * x + 46654 det er den rette svar

Hvorfor kan funktionen f(x) ikke vær den rette ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2018 af mathon

...fordi stigningen pr. år er 254 og begynder med 46654 og ikke stiger 46654 årligt begyndedende med 254.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2018 af 123434 (Slettet)

Lineær funktion-da stigning i antallet af indbygger er et absolut tal.
f(x)=46654x+254

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2018 af Soeffi

#0

f(x) = 46654·x + 254, betyder: vokser med 46654 om året og starter med 254

g(x) = 46654·1,0254x, betyder: ganges med 1,0254 om året eller vokser med 2,54 % om året og starter med 46654

h(x) = 254· x + 46654, betyder: vokser med 254 om året og starter med 46654


Skriv et svar til: Hjælp er usikker Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.