Matematik

Parallelogrammet

25. marts 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Kan slet ikke komme finde ud af denne opgave. En som vil hjælpe mig 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Et parallelogram er et rektangel hvis bare en af vinklerne er 90 grader.

Find derfor vinklerne mellem vektor BA og vektor BC


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2018 af mathon

                \small \small \textup{I et parallellogram er de modst\aa ende sider parallelle og lige lange.}


Svar #4
25. marts 2018 af Larxx

Formlen som jeg ikke kan få til at passe ind 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2018 af mathon

\small \textup{Beregn}
                  \small \overrightarrow{BA}\cdot \overrightarrow{BC}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2018 af fosfor (Slettet)

BA = A - B = (6,4) - (3,0) = (3,4)
BC = C - B = (11,-6) - (3,0) = (8,-6)

BA•BC = (3,4)•(8,-6) = 24 - 24 = 0

Dvs. B hjørnet er 90 grader. Det modstående hjørne D er også 90, da det er et parallelogram. Vinkelsummen er 360 så de to sidste hjørner A og C summer til 180. A og C er modstående og derfor ens, altså 180 / 2 = 90.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2018 af mathon

                 \small \small \small \overrightarrow{BA}\cdot \overrightarrow{BC}=\begin{pmatrix} 6-3\\ 4-0 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 11-3\\-6-0 \end{pmatrix}


Svar #8
25. marts 2018 af Larxx

Undskyld, men lad mig lige prøve først inden i skriver løsningen. Selvfølgelig rigtig sødt af jer, men lære jo ikke noget af det 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2018 af mathon

            \small \overrightarrow{AD}=\overrightarrow{BC}


Svar #10
25. marts 2018 af Larxx

Nu forstår jeg ikke 


Svar #11
25. marts 2018 af Larxx

Får 0 


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2018 af mathon

\small \textup{Hvad g\ae lder om to vektorer, hvis skal\ae re produkt er lig med 0.}


Svar #13
25. marts 2018 af Larxx

Det betyder, at de to vektorer er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2018 af ringstedLC

Så skal du lige læse her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/vinkel-mellem-vektorer

Tegn de tre punkter. Konstruer eller beregn vektor BA og vektor BC. Vi at vinklen mellem dem er 90º. D = B forskydt med vektor BA + vektor BC. Konstruer eller beregn vektor AC og vektor BD. Beregn vinklen mellem de to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. marts 2018 af mathon

\small \textup{Det betyder, at de to vektorer er ortogonale.}


Svar #16
25. marts 2018 af Larxx

Tak fordi, at i prøver og hjælpe, men denne opgave må min lære undvære 


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. marts 2018 af ringstedLC

Prøv lige igen...


Skriv et svar til: Parallelogrammet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.