Matematik

Matematik!

28. marts 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der ved, hvilken betydning a værdi har ?

alså hvad  betyder a værdi i en funktion?

eks. hvis  der er tale om udvikling af antallet af hunde  i danmark i perioden 2010-2015

hvor f(x) betegner antallet af hunde i Danmark (målt i tusinde) til tiden x( målt i år efter 2010)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2018 af Mathias7878

Så har vi brug for hele opgaven for at svare på det.

- - -

 

 


Svar #2
28. marts 2018 af hannah9 (Slettet)

Her er opgaven jeg har lavet :)

Vedhæftet fil:Heropgaven.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2018 af Mathias7878

Hvad tror du, at a betyder, når y = f(x) = antallet af hunde i Danmark (målt i tusinde) og tiden x er antal år efter 2010?

- - -

 

 


Svar #4
28. marts 2018 af hannah9 (Slettet)

a værdien er tiden  af antal år efter 2010?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2018 af Mathias7878

Nej, det er jo x, der er antal år efter 2010. Konstaten a hænger sammen med, hvor meget f(x) = y = antallet af hunde stiger, da a er positiv, med hvert år efter 2010, men hvad er det, der stiger? Kan du så konkludere noget ud fra det?

- - -

 

 


Svar #6
28. marts 2018 af hannah9 (Slettet)

a værdien  er antallet af hunde  der stiger hvert år efter 2010 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. marts 2018 af Mathias7878

Ja, dvs. antallet af hunde er steget med 35.285,71 hvert år i perioden 2010-2015.

- - -

 

 


Svar #8
28. marts 2018 af hannah9 (Slettet)

tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.