Matematik

Differentiering og monotoniforhold

30. marts 2018 af Melav (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vedhæftet fil forklarer opgaven. 
Hvordan løser man opgave a?
Skridt for skridt instruksioner ville være en hjælp. 

Har styr på f'(x)= -0,15x2+2x 
Men da det er et kommatal, mener jeg ikke ligningen kan faktoriseres (nulreglen). Hvordan kommer jeg videre?  

Håber nogle kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2018 af AMelev

Du kan stadig faktorisere - sæt fx x uden for parentes. 
Alternativt kan du benytte den generelle løsningsformel for 2.gradsligninger ( a = -0.15, b = 2, c = 0).

Sp.b) Når tangenterne i (x0,f(x0) har hældning = 5, betyder det jo, at f '(x0) = 5. Løs ligningen mht. x0. Så har du røringspunkternes 1.koordinater.
Dem indsætter du i f(x) og får så de tilhørende 2.koordinater.


Svar #2
30. marts 2018 af Melav (Slettet)

mht opgave a, mener du så dirskriminanten og diskriminantformlen eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2018 af ringstedLC

Du kan altid bruge standardmetoden til en 2. gradsligning, men når c = 0, går det hurtigere med faktorisering.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2018 af mathon

                                  f{\, }'(x)=-0.15x^2+2x=-0.15x\left ( x-\tfrac{40}{}3 \right )


Skriv et svar til: Differentiering og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.