Matematik

hjælp med denne opgave

01. april 2018 af Emil010901 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

bestem længden af KL i en ligedannet trekant punkterne hedder J K L

den ene side er 6 cm og de 2 vinkler er 60 og 30 grader.

hvordan finder jeg længden imellem K og L ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2018 af mathon

                \small j=6\sqrt{3}

\small \textup{I en 30-60 trekant er den st\o rste katete }\sqrt{3}\textup{ gange den mindste katete.}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2018 af ringstedLC

Forstørrelsesfaktoren:

\begin{align*} F&=\frac{|JK|}{|GH|}=\frac{6}{4}=1.5\Downarrow\\ |JL|&=|GI|\cdot 1.5=12\\ \angle H&=\angle K=180^\circ-(60^\circ+30^\circ)=90^\circ\Downarrow\\ |KL|&=\sqrt{12^2-6^2}=10.4 \end{align}


Svar #4
02. april 2018 af Emil010901 (Slettet)

Hej

Mange tak skal I have for svar og for jeres hjælp.


Skriv et svar til: hjælp med denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.