Matematik

kinetisk energi

04. april 2018 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

kan nogen hjælpe med følgende opgave

jeg fik at vide at der skulle laves en taylor ekspansion, ved ikke rigtigt hvordan det skal laves

Vedhæftet fil: Udklip 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Differentier mht. v og indsæt de afledede i taylorudviklingen

\\\frac{f^{(0)}(v_0)}{0!}(v-v_0)^0+ \frac{f^{(1)}(v_0)}{1!}(v-v_0)^1+ \frac{f^{(2)}(v_0)}{2!}(v-v_0)^2 +\ldots=\vspace{0.15cm}\\ f(v_0)+f'(v_0)(v-v_0)+ \frac{f''(v_0)}{2}(v-v_0)^2+ \frac{f'''(v_0)}{6}(v-v_0)^3 +\ldots


Svar #2
04. april 2018 af mmmooo34 (Slettet)

Men jeg hænger fast i det trin, for kan ikke komme videre, når jeg skal indsætte de afledede i Taylorudviklingen

Har du måske mulighed for at vise mig hvordan man gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

hvad har du fået de afledede til


Svar #4
04. april 2018 af mmmooo34 (Slettet)

jeg har fået:

\frac{3}{4}(\frac{v}{c})^2+\frac{5}{8}(\frac{v}{c})^2


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.