Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK

05. april 2018 af mitnavnertaget3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med den her opgave?

Vedhæftet fil: MAT OPG.gif

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2018 af Mathias7878

Opgave 3)

Hvis parablen skal skære førsteaksen i x = 0 og i x = 4, så skal f(0) = 0 og f(4) = 0.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2018 af Mathias7878

Opgave 4)

Da højden h ligger netop på midten af grundllinjen, vil det sige, at hver af siderne må være 4. Ud fra det kan du i den øverste trekant bestemme det sidste af højden h vha. pythagoras.

Hvis du da lægger de 2.5 til den sider du finder i overstående, så har du beregnet hele højden.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2018 af StoreNord

Det halve af gavlspidsen er en retvinklet trekant med hypotenuse på 5 og een katete på 4.
Hvad er så den anden katete, Pythagoras?


Svar #4
05. april 2018 af mitnavnertaget3 (Slettet)

#1

Opgave 3)

Hvis parablen skal skære førsteaksen i x = 0 og i x = 4, så skal f(0) = 0 og f(4) = 0.

skal kun have hjælp til 3'eren, ellers tak:). Men forstår ikke helt hvad du mener i opg 3


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2018 af Mathias7878

En funktion skærer x-aksen, når den er lig nul, dvs. når f(x) = 0. Det betyder, at du skal finde de værdier af x, der medfører, at f(x) bliver 0. Ud fra opgaven skal du så vise, at parablen (funktionen) skærer førsteaksen i x = 0 og x = 4, dvs. at der skal gælde følgende f(0) = 0 og f(4) = 0 (her har jeg bare indsættet x-værdierne)

Hvis man udregner f(0) fås:

  \small f(0) = 0^2-4\cdot 0 = 0-0 = 0

og tilsvarende for x = 4 fås:

  \small f(4) = 4^2-4\cdot 4 = 16-16 = 0

hvoraf det er vist, at parablen skærer førsteaksen (x-aksen) i x = 0 og x = 4

- - -

 

 


Svar #6
05. april 2018 af mitnavnertaget3 (Slettet)

#5

En funktion skærer x-aksen, når den er lig nul, dvs. når f(x) = 0. Det betyder, at du skal finde de værdier af x, der medfører, at f(x) bliver 0. Ud fra opgaven skal du så vise, at parablen (funktionen) skærer førsteaksen i x = 0 og x = 4, dvs. at der skal gælde følgende f(0) = 0 og f(4) = 0 (her har jeg bare indsættet x-værdierne)

Hvis man udregner f(0) fås:

  \small f(0) = 0^2-4\cdot 0 = 0-0 = 0

og tilsvarende for x = 4 fås:

  \small f(4) = 4^2-4\cdot 4 = 16-16 = 0

hvoraf det er vist, at parablen skærer førsteaksen (x-aksen) i x = 0 og x = 4

TAK!


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.