Matematik

Tid udregning

08. april 2018 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg skal have hjælp til at regne denne opgave uden lommeregner?

er der er smart trick

Vedhæftet fil: eyy.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Regn begge tider i minutter, og træk dem fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2018 af ringstedLC

24. dec.: 15:38 - 8:59 = (15•60 + 38) - (8•60 + 59) = 399 min.

  2. maj: 21:05 - 5:27 = 

Forskellen i min. divideres med 60 for at omregne til timer. Eventuel rest er minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2018 af StoreNord

38-59; det kan man ikke. Så må man låne en time=60 minutter.
Så blir det (38+60)-59 = 39.
Timerne blir så 14-8=6.
Summarum ):          6 timer 39 minutter.


Skriv et svar til: Tid udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.