Matematik

funktion f´(1)

10. april 2018 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der en som vil hjælpe mig med at løse denne, syntes formlen er ret forvirrende og det uden hjælpmiddel så ingen TI-Nspire cas :/

f(x)=x* In(x)+54+1

-> bestem f´(1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af AMelev

Du skal bestemme f '(x)

f '(x) = (x2·ln(x))' + (54)' + 1'
Produktreglen  (x2·ln(x))' = (x2)'·ln(x) + x2·(ln(x))' = ....
 (54)' Skal der stå det? I så fald er det 0, da 5er en konstant
1' = 0

Når du så har f(x) kan du bestemme f(1) ved at indsætte x = 1.


Skriv et svar til: funktion f´(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.