Matematik

Hjælp med den sidste del: Bestem arealet af ABC

10. april 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Hjælp 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r }
              \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2\\ a_3 \end{pmatrix}   \small \textup{og}   \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2\\ b_3 \end{pmatrix}

\small \textup{er}
               \small \overrightarrow{a}\times\overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} a_2b_3-a_3b_2\\a_3b_1-a_1b_3 \\a_1b_2-a_2b_1 \end{pmatrix}

                             


Svar #2
10. april 2018 af Larxx

Tak for dit svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2018 af mathon

\small \textup{svar p\aa \ nu slettet svar.}

Nej - du skal blot bruge det under udregningen.


Svar #4
10. april 2018 af Larxx

Kan du prøve, at vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2018 af mathon

           \small \overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 1\\4 \\ -2 \end{pmatrix}       \small \overrightarrow{AC}=\begin{pmatrix} 3\\-3 \\ -9 \end{pmatrix}

           \small \overrightarrow{AB}\times\overrightarrow{AC}=\begin{pmatrix} 4\cdot (-9)-((-2)\cdot (-3) \\ -2\cdot 3-1\cdot (-9) \\ 1\cdot (-3)-4\cdot 3 \end{pmatrix}


Svar #6
10. april 2018 af Larxx

Nu forstår jeg ikke mere, Tak for hjælpen, men tror jeg venter til i morgen med at løse opgaven. 


Svar #7
10. april 2018 af Larxx

Kan du hjælpe mig lidt med denne opgave 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2018 af mathon

                        \small \small \overrightarrow{AB}\times\overrightarrow{AC}=\begin{pmatrix} 4\cdot (-9)-((-2)\cdot (-3) \\ -2\cdot 3-1\cdot (-9) \\ 1\cdot (-3)-4\cdot 3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -42\\3 \\ -15 \end{pmatrix}

\small \textup{Areal:}
                         \small T=\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{(-42)^2+3^3+(-15)^2}=\tfrac{1}{2}\cdot\sqrt{1764+9+225}=\sqrt{1998}=44.70


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2018 af mathon

#7
         


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2018 af mathon

            \small \left | \overrightarrow{a}\times \overrightarrow{b} \right |=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \sin(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})

            \small 7=5\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |\cdot\tfrac{1}{2}

            \small \small \left | \overrightarrow{b} \right |=\frac{2\cdot 7}{5}

            \small \left | \overrightarrow{b} \right |=\frac{2\cdot 14}{2\cdot 5}=\frac{28}{10}=2.8


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2018 af mathon

\small \textup{korrektion i }\#8
\small \textup{Areal:}
                         \small T=\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{(-42)^2+3^3+(-15)^2}=\tfrac{1}{2}\cdot\sqrt{1764+9+225}=\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{1998}=22.35


Svar #12
10. april 2018 af Larxx

Nu har jeg slettet hele opgave 806. Da jeg ikke forstår opgaven. har kigget i min mat bog, men synes ikke at jeg kan finde frem til den forml som du bruger 


Skriv et svar til: Hjælp med den sidste del: Bestem arealet af ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.