Matematik

20 % flere mandler

10. april 2018 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hvorfor kan jeg ikke trække 20 % fra 300?

Altså: 300-60 = 240

Hvordan regner jeg disse to opgaver?

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis der var 8 i den venstre, og 100% flere i den højre, så var 16 til højre.

100% fra 16 er 0.

Find i stedet ud af hvad man ganger antallet til venstre med for at nå til antallet i den højre.
I det her tilfælde ganges med 2.

For at komme tilbage til den vesntres antal, så divideres med 2:
16 / 2 = 8

I opgaven tillægges 20%, dvs. man ganger antallet i den venstre med 1.20, som du så skal dividere med i den sidste opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2018 af Justitia

Det kan du også godt:

0.80 x 300.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

#2 De 300 er beløbet med 20% moms

For at finde beløbet uden moms skal man sige 300 * 0.83333333333

da 1.20-1 = 0.8333


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2018 af Justitia

Ok. Det er bare meget svært at udlede ud fra Guleroden1s indledning. 

Men godt du fik styr på det.


Svar #5
10. april 2018 af Guleroden1

Altså jeg forstår det ikke?

Svaret er 250 og ikke 240?

Man kan da ikke gange 1.20


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2018 af Mathias7878

1)

  \small 60 \ stk \cdot 1.2 = 72 \ stk

2)

  \small \small x \cdot 1.2 = 300 \ gram

  \small x = \frac{300 \ gram}{1.2 } = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2018 af Mathias7878

En stigning på 20 % er ikke det samme som et fald på #20, jf #3. Derfor kan du ikke finde 0.2 = 20 % af vægten og trække det fra.

- - -

 

 


Svar #8
11. april 2018 af Guleroden1

Men er der andre måder man kan regne #6 nr 2) på?

jeg skal lave den i hovedet eller på papir. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

300 / 1.2 = 300 / 12 * 10
               = 3 / 12 * 1000
               = 0.25 * 1000
               = 250


Skriv et svar til: 20 % flere mandler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.