Matematik

kinetisk energi

10. april 2018 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kunne være søde at hjælpe mig med følgende opgave?

det haster 

Vedhæftet fil: Udklip 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2018 af peter lind

Du skal udvikle 1/(1-x)½ i en taylorrække den bliver til første orden 1+½x+... Du kan sikkert slå den op i en tabel. I den udvikling skal du sætte x = v2/c2


Svar #3
10. april 2018 af mmmooo34 (Slettet)

Kan du evt. give mig et hint mere?
Så vil det være et stort hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2018 af peter lind

mc2 =m0c2(1+½v2/c2+ ...


Svar #5
10. april 2018 af mmmooo34 (Slettet)

skal jeg så differentiere udtrykket?

men med hensyn til hvad skal jeg differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2018 af peter lind

Du skal ikke differentiere noget. Du skal bare sætte det ind i formlen for den kinetske energi


Svar #7
10. april 2018 af mmmooo34 (Slettet)

det fordi i facit står den til:

T=\frac{1}{2}* m_0v^2 (1+\frac{3}{4} (\frac{v}{c})^2+\frac{5}{8}(\frac{v}{c})^2+...)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2018 af peter lind

Efter du har sat formlen i #4 ind i udtrykket for energien får du også #7 bortset fra det er med færre led


Svar #9
10. april 2018 af mmmooo34 (Slettet)

så du mener at den skal stå på følgende form:

T=m_0c^2 (1+\frac{1}{2}*\frac{v^2}{c^2}+...)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2018 af peter lind

Det er ikke T men mc2 Du skal trække m0c2 fra for at få den kietiske energi


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.