Fysik

tryk

13. april 2018 af hejsen21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trykket i en væskesøjle:

jeg har at hældningen=p*g=0,1*(1atm/m)

vil det så sige, at for hver meter stiger trykket med 0,1 1 atmosfære


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2018 af mathon

\small \textup{For en stillest\aa ende v\ae ske:}

                                         \small p(h)=\left ( \varrho \cdot g \right )h+p_o

                                         \small \small p{\, }'(h)=\varrho \cdot g =\{\varrho \cdot g\}\; \tfrac{Pa}{m}=9.869233\cdot 10^{-6}\cdot \{\varrho \cdot g\}\; \tfrac{atm}{m}


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.