Matematik

cirkler

17. april 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for lidt hjælp til denne her da jeg ikke lige kan gennemskue den... opgaven lyder som følgende: 

I en cirkel med d=5cm findes en korde med længden k=3cm bestem pilhøjden og arealerne af de to cirkelafsnit. 

Jeg kan ikke bruge formlen for pilhøjden: h=r(1−cos(v2)) da jeg ikke kender vinklen.... hvad gør man så?

Mvh gymnasie elev 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2018 af PeterValberg

Det her kan måske hjælpe dig i den rigtige retning < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2018 af mathon

\small \small \textup{pilh\o jden }
                     \small p=\frac{d-\sqrt{d^2-k^2}}{2}\; \; \; \; \; 0<p<\tfrac{d}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2018 af mathon

\small \textup{udsnitsvinkel:}
                      \small v=2\cdot \sin^{-1}\left ( \tfrac{k:2}{d:2} \right )=2\cdot \sin^{-1}\left( \tfrac{k}{d}\right) 

                     \small A_{af\! snit}^{lille}=\tfrac{\pi }{4}\cdot d^2\cdot \tfrac{v}{360\degree}-\tfrac{1}{2 }\cdot\left ( \tfrac{d}{2} \right )^2\sin(v)

                     \small A_{af\! snit}^{store}=\tfrac{\pi }{4}\cdot d^2-A_{af\! snit}^{lille}


Skriv et svar til: cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.