Fysik

HJÆLP - fjederkonstant og fjederkraft opgaver

25. april 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg har virkelig brug for hjælp til disse opgaver, da jeg er helt fortabt.

Håber derfor i vil hjælpe

OPGAVEN ER VEDHÆFTET

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2018 af janhaa

Hook's law:

F=k*X


Svar #2
25. april 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

men vi kender jo ikke fjederkraften, så hvordan kan jeg bruge hookes lov.

Jeg kender den x


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2018 af mathon

            \small \overrightarrow{F}_{fjeder}=-k\cdot \overrightarrow{x}=-\overrightarrow{F}_{tyngde}

                                     \small k\cdot x=m\cdot g

                                     \small k=\frac{m\cdot g}{x}

                                     \small k=\frac{0.350\; kg\cdot \left (9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )}{0.048\; m}=71.6\; \tfrac{N}{m}


Skriv et svar til: HJÆLP - fjederkonstant og fjederkraft opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.