Matematik

Reducering af udtryk med bogstaver

26. april 2018 af MortenKT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har brug for hjælp til at reducere dette udtryk: p•(p2-q)+p•(q-p).

Har fået flere svar til reduceringen blandt andet p2 og bare p. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af mathon

               \small p\cdot \left ( p^2-q \right )+p\cdot \left ( q-p \right )=p\cdot \left ( p^2-q+q-p \right )=p\cdot \left ( p^2-p \right )=p^2\cdot \left ( p-1 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2018 af swpply (Slettet)

                      \begin{align*} p(p^2-q) + p(q-p) &= p^3-pq + pq - p^2 \\ &= p^2(p-1) \end{align*}


Svar #3
26. april 2018 af MortenKT (Slettet)

Kan ikke forstå hvordan du får et 1 tal ind i reduceringen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2018 af mathon

    \small \small \small p\cdot \left ( p^2-q \right )+p\cdot \left ( q-p \right )=p\cdot \left ( p^2-q+q-p \right )=p\cdot \left ( p\cdot p-p\cdot {\color{Red} 1} \right )=p^2\cdot \left ( p-1 \right )


Svar #5
26. april 2018 af MortenKT (Slettet)

Er stadig ikke helt med. Kan du prøve at forklare hvorfor med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2018 af mathon

           \small x(x-1)=x^2-x       \small \textup{benyttet fra h\o jre mod venstre.}


Svar #7
26. april 2018 af MortenKT (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducering af udtryk med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.