Fysik

Reaktionsskema og beregning af q-værdien

26. april 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nuklitidet _{82}^{210}\textrm{Pb} henfalder ved en \ss - proces.

a) Opskriv reaktionsskemaet

b) Beregn q-værdien


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af mathon

a)

               \small _{82}^{210}\textrm{Pb}\; \longrightarrow \; _{83}^{210}\textrm{Bi}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2018 af mathon

b)

             \small \left | \Delta m \right |=\left |209.984095\; u-209.984163\; u \right |=6.8\cdot 10^{-5}\; u=1.12917\cdot 10^{-31}\; kg

             \small q=\left (1.12917\cdot 10^{-31}\; kg \right )\cdot \left (2.99792\; \tfrac{m}{s} \right )^2=1.01484\cdot 10^{-14}\; J=63'341.6\; eV


Skriv et svar til: Reaktionsskema og beregning af q-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.