Matematik

Bestem højden ved brug af grafen

28. april 2018 af Julews (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaver er:

en målrammer er lagt ind i et koordinatsystem og enhederne på aksen er cm.

i modellen beskrives målrammen med følgende funktion.

f(x)=0.03x^2+3,6x hvor 0≤x≤120

a Tegn grafen for f

jeg har sat det her ind i graf værkstedet: f(x)=−0.03*x^(2)+3.6*x|0≤x≤120 Er det rigtigt?

b Bestem målrammens højde h ved hjælp af denne graf

hvordan gør man?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2018 af mathon

                     
                                  \small f(x)={\color{Red} -}0.03x^2+3,6x

\small \textup{M\aa lrammens h\o jde}
                                  \small \small \small h=\frac{4ac-b^2}{4a}=\frac{4\cdot a\cdot 0-3.6^2}{4\cdot (-0.03)}=\frac{-12.96}{-0.12}=108


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2018 af ringstedLC

-0.03 x2 eller 0.03 x ?


Svar #3
28. april 2018 af Julews (Slettet)

-0.03 x opløftet 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2018 af ringstedLC

Enten som i #1, der bruger toppunktsformlen, eller find rødderne, find x-værdien af symmetriaksen og sæt den ind i f(x).

Hvis du har lært at differentiere, sættes f'(x) = 0


Skriv et svar til: Bestem højden ved brug af grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.