Matematik

ligning med to ubekendte - vektorer

29. april 2018 af Jonasholmgaard - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man s og t i denne ligning med vektorer?
(300  1000)=s*(4  0,9)+t*(4  3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2018 af peter lind

første koordinat giver 300=s*4+t*4¨

skriv selv ud for anden koordinat


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2018 af mathon

               \small s\cdot \begin{pmatrix} 4\\0.9 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 4\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 300\\1000 \end{pmatrix}

                \small 4s+4t=300
                \small 0.9s+3t=1000...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af mathon

            \small D=\begin{vmatrix} 4 &4 \\ 0.9&3 \end{vmatrix}=8.4

            \small D_x=\begin{vmatrix} 300 &4 \\ 1000&3 \end{vmatrix}=-3100

            \small D_y=\begin{vmatrix} 4 &300 \\ 0.9&1000 \end{vmatrix}=3730

            \small x=\frac{D_x}{D}=\frac{-3100}{8.4}=-369.048

            \small y=\frac{D_y}{D}=\frac{3730}{8.4}=444.048


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2018 af mathon

bør selvfølgelig være:

            \small D=\begin{vmatrix} 4 &4 \\ 0.9&3 \end{vmatrix}=8.4

            \small \small D_s=\begin{vmatrix} 300 &4 \\ 1000&3 \end{vmatrix}=-3100

            \small D_t=\begin{vmatrix} 4 &300 \\ 0.9&1000 \end{vmatrix}=3730

            \small s=\frac{D_s}{D}=\frac{-3100}{8.4}=-369.048

            \small t=\frac{D_t}{D}=\frac{3730}{8.4}=444.048


Skriv et svar til: ligning med to ubekendte - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.