Matematik

Bestem x så rumfang bliver størst

30. april 2018 af benj232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal bestemme x så rumfanget bliver størst(opgaven er vedhæftet).

Har lavet opgave a men kan ikke finde ud af maksimere b

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Find det sted hvor hældningen er 0, dvs
solve(derivative(v(x), x) = 0, x) | 0<x<30


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2018 af Prionia (Slettet)

Omskriv til :

y = 2x3 - 220x2 + 4800x

y´ = 6x2 - 440x + 4800

0 = 6x2 - 440x + 4800 ( løs denne andengradsligning og du får x = 60 ∨ x = 13 1/3 )

Da x skal være mellem 0 og 30 er det 131/3 der er løsningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2018 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 13 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. maj 2018 af benj232 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Bestem x så rumfang bliver størst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.