Matematik

Trigomentri opgave

30. april 2018 af Haruharu (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.

Jeg har brug for noget hjælp i en trigomentri opgave.

En trekant ABC har sidelægderne
AC= 9,5 AB= 10,3 og BC = 6

Opgave a.) Bestem vinkel C med fem decimaler
Svar: vinkel C er 79,81412 ( brugte cosinusrelationer)

Opgave b.)
for et punkt gælder det at AP er 7 og CP er 5
Udersøg om punktet P kan ligge inden i trekanten ABC.

- tak for alt hjælpen :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2018 af PeterValberg

Det ville jo være oplagt at konstruere trekanten på et stykke papir
eller i et geometriprogram, hvorefter man med en passer i A tegner 
en cirkel med radius 7 og fra C en cirkel med radius 5.
der hvor de to cirkler skærer hinanden, kan P ligge, - er det inde i trekanten?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. april 2018 af Haruharu (Slettet)

#1
Det ville jo være oplagt at konstruere trekanten på et stykke papir
eller i et geometriprogram, hvorefter man med en passer i A tegner 
en cirkel med radius 7 og fra C en cirkel med radius 5.
der hvor de to cirkler skærer hinanden, kan P ligge, - er det inde i trekanten?


Tak for dit svar
Jeg har forsøgt at gøre det, men den skære to steder... betyder det at punkt p godt kan være der eller ej?

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2018 af PeterValberg

De to cirkler skærer hinanden to steder, hvoraf den ene ligger inde i trekanten, så svaret på b) må være "ja, det kan punktet P godt."
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trigomentri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.