Matematik

Finde rødder til en skjult andengradsligning

03. maj 2018 af Recep1212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey.

Jeg er på bar bund i denne opgave.
Jeg håber, der er nogen der kan give mig et hint. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2018 af Mathias7878

Skæringspunkter findes ved at løse f(x) = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2018 af Mathias7878

"skjult andengradsligning"?

- - -

 

 


Svar #3
03. maj 2018 af Recep1212 (Slettet)

Det ved jeg godt, men jeg kan ikke helt få det til at hænge sammen med det skulle være en andenhradsligning?
Hvad er næst step?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2018 af Mathias7878

Det er ikke nogen andengradsligning. En andengradsligning har formen ax2+bx+c = 0

Du har at gøre med et sjette grads polynomium. Ligningen f(x) = 0 løses vha. dit matematikprogram.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det er en andengradsligning mht. x3

x6 - 5x3 + 4 = 0
(x3)2 - 5(x3) + 4 = 0

a = 1, b = -5, c = 4      <- Aflæs a,b,c
d = 25 - 16 = 9            <- Beregn diskriminanten

Indsæt i løsningsformlen:
x^3=\frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}=\frac{5\pm3}{2} \Rightarrow x^3=4\lor x^3=1
Tag kubikrod på begge sider
x=\sqrt[3]{4}\lor x=1


Svar #6
03. maj 2018 af Recep1212 (Slettet)

Det var helt præcis det jeg mente. Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Finde rødder til en skjult andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.