Matematik

Vektorer i rummet- Byg et hus

05. maj 2018 af selvstuderende (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde skæringspunktet mellem en lodret linje og en plan

Jeg viser i vedhæftet fil opgave informationerne . 
Vi skal placere en brændeovn der går gennem loftet i stuen (5,14,2.5), og skal nu bestemme koordinaterne til centrum af det hul der skal laves  i taget, så skorstenen kan komme op. 

Planen IDCD: 

krydsproduktet af Vektor ID X vektor CD, har jeg fået til at være = [33.6, 0, 48] Det må være normal vektoren. 

Linjens retningsvektor må være  [5-5, 14-14, 2.5-0]=[0,0,25] . ?

Er jeg helt forkert på den og hvaf skal jeg gøre nu? 

Vedhæftet fil: 1.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Find planligningen for planet udspændt af I, D og C

Indsæt x=5 og y=14, og isoler z.

Resultat (5, 14, z)


Svar #2
05. maj 2018 af selvstuderende (Slettet)

Hej Guuroo2, mange tak for dit svar! 

Er det bare sådan her ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2018 af ringstedLC

Ja, men sæt lidt mellemregninger og tekst på for din egen skyld.


Svar #4
05. maj 2018 af selvstuderende (Slettet)

Har du muliged for at hjælpe mig med næste spørgsmål også?

Se vedhæftet fil

Jeg finder normalvektoren til vektor AF X vektor AG = (0,44.8,-64)

Sætter det ind i planensligning 

0*(x-x__0)+44.8*(y-y__0)-46*(z-z__o) = 0

og ved punktet (10,4,0 ) også er i ligningen. 
derved får jeg 
0*(x-10)+44.8*(y-4)-46*(2.5+0) = 0 og kan finde y = 6.57. 
Hvad gør man herfra? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2018 af ringstedLC

Den er gal. (10, 4, 0) ligger ikke i tagplanen. Indsæt et kendt punkt i tagplanen.

Skorstenen var en lodret linje gennem loftet og ud i det andet tagplan. Centrum er en vinkelret linje gennem et punktet på gulvet.


Svar #6
06. maj 2018 af selvstuderende (Slettet)

-tak for svar! :) . Ville jeg godt bare kunne vælge punktet F fx? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. maj 2018 af ringstedLC

A, F, H el. G, - ligesom du gjorde, da du fandt planen for taget med skorstenen.


Svar #8
06. maj 2018 af selvstuderende (Slettet)

AHA! 1000 tak :D 

God søndag ! 


Svar #9
06. maj 2018 af selvstuderende (Slettet)

Sidste spørgsmål, hvorfor =1.12 i cirklens ligning og ikke =1.06 meter? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2018 af ringstedLC

Tjek lige kugleligningen igen!


Svar #11
06. maj 2018 af selvstuderende (Slettet)

i anden selvfølgelig  1.062=1.12. Tak tak!


Skriv et svar til: Vektorer i rummet- Byg et hus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.