Matematik

hjælp til forklaring af spørgsmål

05. maj 2018 af NHHH (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der kan forklare mig hvad de præcist spørger om i opgave d? tak på forhånd, vedlagt i vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2018 af mathon

a)
               \small \small \small \overrightarrow{n}=\overrightarrow{u}\times \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} 3\\4 \\ 1 \end{pmatrix}\times \begin{pmatrix} -2\\0 \\ 1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\cdot 1-1\cdot 0\\1\cdot (-2)-3\cdot 1 \\ 3\cdot 0-4\cdot (-2) \end{pmatrix}


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2018 af mathon

d)
     En retningsvektor til planernes skæringingslinje
     er
                 \small \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 4\\-5 \\ 8 \end{pmatrix}\times \begin{pmatrix} 1\\-2 \\ 3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\-4 \\ -3 \end{pmatrix}

    Et punkt på skæringslinjen er f.eks. (-2,0,1).

    En parameterfremstilling for skæringslinjen
    er
                 \small \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\0 \\ 1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \\ -3 \end{pmatrix}\; \; \; \; t\in \mathbb{R}

hvoraf:
                  \small \small \frac{x+2}{1}=-\frac{y}{4}=-\frac{z-1}{3}=t
      


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. maj 2018 af mathon

Skæringslinjen mellem P og P1 har
retningsvektor
                          \small \overrightarrow{r}=\overrightarrow{n}\times \overrightarrow{n_1}


Svar #5
07. maj 2018 af NHHH (Slettet)

kan du fortælle mig hvordan du er kommet frem til rækken med 1,-4,-3, forstår det ikke helt :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2018 af mathon

#5
         Når \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \\ a_3 \end{pmatrix}   og   \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \\ b_3 \end{pmatrix}

         er
                       \small \overrightarrow{a}\times \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} a_2b_3-a_3b_2\\ a_3b_1-a_1b3 \\a_1b_2-a_2b_1 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: hjælp til forklaring af spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.