Matematik

Beregn længden af vektor b vha. tværvektor

07. maj 2018 af Rainee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med følgende opgave, og er usikker på, om jeg har løst den korrekt.

"I et koordinatsystem er der givet en vektor a = (3,0). Vektoren b er bestemt ved

b = a-2a^

Beregn længden af b."

Det sidste a skal læses som a hat, dvs. tværvektoren.

Jeg har løst opgaven således:

b = (3,0)-2*(-0,3)

b = (3,0)-(0,6)

b = (3,-6)

Er der mon nogle kloge mennesker, som kan fortælle mig, om det er korrekt, eller om jeg er helt gal på den?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af AMelev

Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2018 af mathon

Bortset fra punktopstillingen
er
         \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 0\\-6 \end{pmatrix}   rigtig.                


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2018 af mathon

SORRY
                           \small \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3\\-6 \end{pmatrix}   rigtig. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2018 af mathon

...men længden af \small \overrightarrow{b}?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Tværvektoren er vinkeltret på vektoren.
Derfor giver pythagoras

|b| = |a - 2a*| = \small \sqrt{1^2+(-2)^2} |a| = √5 * |a| = (√5) * 3 = √45


Skriv et svar til: Beregn længden af vektor b vha. tværvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.