Matematik

Beregn volumen af et æg

08. maj 2018 af PernGM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Brug omdrejningslegemer til at bestemme rumfanget af et æg.

Vi er helt lost.

Vi har formlen V= pi * integrale^b _a (f(x))^2 dx

og målene: 

længde = 6,5 cm

Bredde = 4,5 cm

Nogen der kan hjælpe?

Vi har mulighed for at lave yderligere mål, hvis det er nødvendigt:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af ErikOlsen2

Her er tidligere tråde om samme emne:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1181505

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1324050

http://www.danishgame.com/Videnskab---Natur/Natur/1003082536.html


Svar #2
08. maj 2018 af PernGM (Slettet)

Øhm jeg kan godt se at der er mange mulige måder at tegne ægget på, men vi skulle jo gerne kunne beregne ægget volumen ved hjælp af integralregning og omdrejningslegemer. Hvis det er muligt ville vi gerne undgå at skulle udregne det som en elipse:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2018 af AMelev

Så må I prøve at finde en funktion, hvis omdrejningslegeme passer på ægget.
Hvis en af jer holder ægget helt stille, mens en anden tegner omridset af ægget, med blyanten helt lodret, kan I lægge x-aksen midt i tegningen.
Så kan I gå i gang med at måle datapunkter og finde en model (nok et n'tegradspolynomium).

Alternativt kunne I måske fotografere ægget lodret oppefra og så tegne og måle ud fra billedet.

Eller I kunne koge og pille ægget, skære det midt over og tegne omridset af tværsnittet. Hvis I skal have volumen af æg med skal må I så måle skaltykkelsen og lægge det til "højden".

Ærgerligt, at påsken er ovre :).


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af SuneChr

Man kan, hvis det bliver fór vanskeligt at finde ét n'te grads polynomium, som tilfredsstilles af et antal punkter i hele æggets længderetning, stykke ægget op i to eller evt. tre polynomier. Man kan så samtidig øve sig på at få polynomierne til at gå jævnt over i hinanden. Rumfangsintegralerne for polynomierne skal da til sidst adderes, hvor man oven i købet, som tak for besværet, kan sætte π udenfor en parentes.


Skriv et svar til: Beregn volumen af et æg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.