Fysik

Termodynmaik, entropi af isokor process

09. maj 2018 af Deroppe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey. Jeg har følgende opgave:

Så jeg vil blot opstille udtrykket for entropiændringen for en isokor process som a->b er.

Jeg har opstillet følgende:

\Delta S\:=\:\int _i^f\:\frac{1}{T}\:dQ\:=\frac{Q}{T}

Men def. på en isokor Q = n\cdot c_v \cdot \Delta T, hvordan forsætter jeg her fra? Jeg får ikke det rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af mathon

            \Delta S\:=\:\int _i^f\:\frac{1}{T}\:dQ\:=\frac{Q}{T}         forudsætter konstant temperatur, hvilket ikke er tilfældet.

             \small \frac{n\cdot R}{V}=332.579\; \tfrac{Pa}{K}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2018 af mathon

\small a \rightarrow \, b

                    \small \Delta E=\Delta p\cdot V=\left (((150-100)\cdot 10^3)\; Pa \right )\cdot \left ( 0.050\; m^3 \right )=2500\; J


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du har at

ΔS = ∫ 1/T dQ

og for en isochor proces gælder

dQ = n*cv*dT

Så vi har

ΔSa-b = ∫TaTb n*cv/T dT  <=>

ΔSa-b = n*cv ln(Tb/Ta)

For en toatomig gas gælder

cv = 5/2 R

Vi kan desuden med idealgasligningen finde

Ta = paVa/(n*R)

samt

Tb = pbVa/(n*R)    (fordi Vb = Va)

Indsat i udtrykket fra før

ΔSa-b = n*5/2*R*ln(pbVa/(n*R) * (n*R)/paVa)  <=>

ΔSa-b = 5/2*n*R*ln(pb/pa)


Skriv et svar til: Termodynmaik, entropi af isokor process

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.