Matematik

ligninger og uligheder

10. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan forklare hvordan man løser nedenstående:

Løs følgende ligninger og uligheder. Angiv svaret i radianer

e)    sin(x) < 1/2        x∈[- , 3π]     

f)    tan(x) ≤ -1        x∈[0 , 2π]


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af StoreNord

Enheds-cirklen?


Svar #2
10. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet)

Ja, i forhold til enhedscirklen. Men jeg har svært ved lige at se det for de to situationer.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-05-10 17-59-58.png


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-05-10 18-11-51.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2018 af mathon

                        \small \tan(x)\leq -1\; \; \; \; x \in\, \left]\frac{\pi }{2};\frac{3\pi }{4}\right]\, \cup \; \left]\frac{3\pi }{2};\frac{7\pi }{4}\right]


Svar #6
11. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) tror jeg har fanget ideen. :)


Skriv et svar til: ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.