Matematik

Matematik

13. maj 2018 af panikbioteknologi (Slettet) - Niveau: A-niveau

indbyggertallet i kenya var 31 mio. i år 2000 og antallet stiger med 3,29 om året

hvordan indføre jeg en passende variable og hvordan opstiller jeg en model der kan beskrive indbyggertallet i kenya som funktion af tiden efter år 2000


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2018 af Mathias7878

Du skal starte med at finde ud af hvilken funktion, du skal anvende til at beskrive udviklingen. 

- - -

 

 


Svar #2
13. maj 2018 af panikbioteknologi (Slettet)

Det får jeg ikke af vide, skal selv finde på noget


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2018 af Mathias7878

Ja netop.

- - -

 

 


Svar #4
13. maj 2018 af panikbioteknologi (Slettet)

Det ved jeg ikke, hvordan man gør


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2018 af PhilipN

Da funktionen stiger med det samme tal hvert år, må det altså være en lineær funktion

Du skal skam bare have defineret funktion (f(x)=ax+b), og så er du good to go :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2018 af Mathias7878

Stiger den med 3.29 % eller 3.29 millioner? Det er vigtigt at vide. 

- - -

 

 


Svar #7
13. maj 2018 af panikbioteknologi (Slettet)

Den stiger med 3,29 %


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. maj 2018 af Mathias7878

Så skal du bruge en eksponentiel funktion på formen y = b*ax til at beskrive udviklingen.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2018 af mathon

          f(x)=\left (31\; \mathrm{mio} \right )\cdot \left ( \left (100+3.29 \right )\cdot 10^{-2} \right )^x   \textup{ hvor x er antal \aa år efter \aa år 2000.}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.