Matematik

HJÆLP matematik

20. maj 2018 af kgsklo - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg sidder med 3 opgaver, jeg ikke rigtig kan finde ud af, på trods af, at jeg har læst lidt om det i bogen og på internettet.
Jeg har forsøgt, at lave opgave a, men er dog ikke sikker på, om jeg har "vist det". b og c har jeg svært ved. Håber nogen kan kigge min opgave a igennem, og hjælpe med b og .

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: IMG_2888.PNG

Svar #1
20. maj 2018 af kgsklo

Min opgave a:
Vedhæftet fil:IMG_2890.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af fosfor (Slettet)

c) Uniform konvergens betyder, at  sup(|fn - fgrænse|)  er mindre end ethvert epsilon, hvis bare n er stor nok.
Dette er ikke tilfældet, da ε = 0.5 giver modstrid:
  supx∈R(|0 - fn(x)|) = fn(n) = 1       <- uanset hvor stor n vælges fås 1.

b) Du kan antage at n mindst er lig b, da n skal gå mod ∞. Med denne antagelse gælder
   supx∈[a,b](|0 - fn(x)|) = fn(b)
som er mindre end ethvert epsilon, hvis bare n er større end et stort nok N
(da fn(b) går mod 0 når n går mod uendelig hvilket er vist i a)).


Svar #3
20. maj 2018 af kgsklo

Tusind tak for hjælpen - ville du mene, at min opgave a er "vist" eller mangler der argumenter? :)

Svar #4
20. maj 2018 af kgsklo

#2

Kan du forresten uddybe, hvorfor fn(b) er mindre end epsilon for n større end N.
Jeg ved selvfølgelig godt, da det jo et der som skal vises, men hvorfor er det lige, det gælder? :)

Skriv et svar til: HJÆLP matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.