Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B

20. maj 2018 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa står med en opgave som skal løses uden hjælpemidler, og kan slet ikke finde ud af den.

Figuren viser den rette linje med ligning y = 6 to punkter A og B på linjen. Desuden er punktet P(10, 9) givet. De to punkter A og B ligger begge i afstanden 5 fra punktet P.

a) Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B.

Se figuren i den vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: asdfasdf.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af ringstedLC

Konstruer hP i trekant APB og beregn dens længde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af mathon

           \small h_p=9-6=3

           \small |AP_{proj}|=\sqrt{5^2-3^2}=4

           \small A=(10-4,6)=(6,6)

           \small \small B=(10+4,6)=(14,6)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2018 af StoreNord

#0    Du kunne skrive en ligning for en cirkel med centrum i P og radius 5.
         Så kunne du indsætte  y=6 og finde x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2018 af dittetw (Slettet)

#3

           \small h_p=9-6=3

           \small |AP_{proj}|=\sqrt{5^2-3^2}=4

           \small A=(10-4,6)=(6,6)

           \small \small B=(10+4,6)=(14,6)

Kan du udbyde lidt mere specifikt hvad du gør? Hvad er det for en formel du bruger? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2018 af ringstedLC

hP er højden i P Pproj betyder projektionen af P på AB. Det er fodpunktet af hP. Da højden i trekant står vinkelret på siden bruges Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet)

Er der en der kan skære denne opgave ud i pap, jeg forstår den slet ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2019 af oppenede

#7 Punkterne er skæringerne mellem linjen med ligning y=6, og cirklen med centrum P(10, 9) og radius 5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2019 af KennethLarsens (Slettet)

#3

           \small h_p=9-6=3

           \small |AP_{proj}|=\sqrt{5^2-3^2}=4

           \small A=(10-4,6)=(6,6)

           \small \small B=(10+4,6)=(14,6)


Men hvad bruges hp til, det forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2019 af StoreNord

hp er 3-tallet i           \small |AP_{proj}|=\sqrt{5^2-3^2}=4               Pythagoras!


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2019 af AslanBeck

hvor kommer 4,6 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2019 af ringstedLC

Der står, at A (xy) er (10 - 4, 6).


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.