Matematik

Isolering af k i forbindelse med bevis

22. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg træner lige mig selv i bevisfølgelse af differentialkvotienter, og jeg er igang med vedhæftede.

Jeg har ikke en facit liste, så jeg aner ikke om det er rigtigt, men jeg har på fornemmelsen at det går gal for mig, der når jeg plusser 6 på 3h... hvordan kommer jeg af med det? 

Tak på forhånd.

Mvh Rebekka..

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Svar #1
22. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Hej. Jeg tror selv jeg har fundet ud af hvad jeg gjorde forkert. Jeg glemte at indsætte b, så de går ud med hinanden. 


Svar #2
22. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Hej igen.

Nu er jeg ved at se på at bevise differetionskvotienten til en kontant:

f(x)=3

f'(x)=0

Jeg er kommet så langt som på det vedlagte billede i denne kommentar, men jeg kan ikke finde ud af, om der skal x på efter parantesen eller ej .... Med andre ord: Hvordan giver dette 0?

Mvh Rebekka.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2018 af AMelev

Delta y = f(x + h) -f(x), så ja, i 1) skal der stå 3(x + h) - 3x og dermed også -3x i 2).

Så får du Delta y = 3h, og når h så går mod 0, så går delta y mod 0, og så er f '(x) = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2018 af Festino

For f_2(x)=3 er

\frac{f_2(x+h)-f_2(x)}{h}=\frac{3-3}{h}=\frac{0}{h}=0\rightarrow 0\;\text{for}\;h\rightarrow 0.

Det viser, at f_2 er differentiabel i x og at f'_2(x)=0.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2018 af AMelev

#0 Undskyld - jeg vrøvlede. #4 har ret.

f2 har værdien 3, uanset hvad du sætter ind på x's plads.


Skriv et svar til: Isolering af k i forbindelse med bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.