Matematik

Nspire aaaaalt for langt resultat hjælp!

22. maj 2018 af 2gange (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa jeg denne formel som jeg prøver at løse i Nspire =  \int_{0}^{2}\sqrt{e^2*(1-e^x)'^2} dx men når jeg trykker enter får jeg så et heldveds lang svar som ikke  giver mening . DEn skal altså give 6.79!! er der nogle der ved hvordan eller hvorfor den gører sådan?

skal så siges at funktion skal differenceres så jeg har også d/dx i min formel

tak


Svar #1
22. maj 2018 af 2gange (Slettet)

∫(√(((−162.*(0.111111)^(x)*((−0.5*d^(2)-0.006173*dx^(2))*(9.)^(x)+d^(2)*(3.)^(x)-0.5*d^(2)))/(dx^(2.)))),x,0.,2.) får det her hvis jeg bare copy/paster og det er anda den korte svar :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2018 af AMelev

Upload lige opgaven.
Hvad står der i eksponenten ved (1-ex)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

\int_{0}^{2}\sqrt{e^2*(1-e^x)'^2} dx
giver heller ikke mening. Jeg kan ikke engang gætte noget ud fra ovenstående som bliver 6.79...

Og du har glemt at vise hvordan dit input i NSpire ser ud, selvom det er dér problemet skal findes


Svar #4
22. maj 2018 af 2gange (Slettet)

ja jeg ved godt det var lidt sjusket :D Er kommet en smule tættere på svaret men ikke godt nok. her er billedet fra nspire

Vedhæftet fil:123.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#4 ser rigtigt skrevet ud, men i mit program giver det 6.7886512003948336470375468790

Prøv at kopier parentesen med d/dx ud af integralet og kør den for sig og se om det giver det rigtige.
I så fald prøv at erstat parentesen i integralet med det beregnede udtryk for differentialkvotienten.

Prøv også at indstil til radianer, hvis ikke du har det allerede.

Prøv også    delvar x


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2018 af AMelev

Jeg tror, du er ved at finde en længde? 

Har du ikke f(x) defieneret som e(1-e−x)?
Så definer df(x):=\frac{d}{dx}f(x) og bestem så integralet \int_{0}^{2}\sqrt{1+df(x)^2} 


Skriv et svar til: Nspire aaaaalt for langt resultat hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.