Matematik

Exceptionelt udfald for X

26. maj 2018 af Genjutsu - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til opgave b
Ved ikke hvad der menes med et exceptionelt udfald for X

skal man bare sige P(X=67) eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Slå definitionen af "exceptionel" op i de noter/bøger i bruger.


Svar #2
26. maj 2018 af Genjutsu

well der er ikke nogle definition i det hæfte vi bruger men det her står på nettet- som fuldstændigt afviger fra det normale eller det vante, oftest i positiv retning; helt usædvanlig

så på hvilken måde skulle den afvige sig fra det normale? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2018 af peter lind

find P(X≤67)- Hvis den er lille forkastes hypotesen om at sandsynligedsfordeligen holder. Normalt er grænsen 5%


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2018 af Festino

Vi betragter et forsøg med to mulige udfald, som vi kalder succes og fiasko, som gentages 100 gange, hvor de enkelte udfald antages at være uafhængige af hinanden, og hvor successandsynligheden for de enkelte forsøg er p=0.8. Det er klart, at forventningsværdien, også kaldet middelværdien er

E=100\cdot 0.8=80.

For at finde ud af, om det er ekseptionelt (altså usædvanligt) at opnå 67 gange succes, bør vi beregne sandsynligheden for at opnå højst 67 gange succes, dvs. vi skal beregne P(X\le 67). Hvis denne sandsynlighed er lille, så er der tale om et exceptionelt udfald.


Skriv et svar til: Exceptionelt udfald for X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.