Matematik

Løs andengradsligning

26. maj 2018 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

jeg skal løse andengradsligning: -2x^2+2x+12.

jeg får diskrimanten til at give -92, men da opgaven er uden hjælpemidler tænker jeg at det ikke kan passe at få sådanne et tal? hvad har jeg gjort forkert.


Svar #1
26. maj 2018 af Trojanskhest

Eller det bare fordi der ingen løsning er til andengradsligningen da d<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2018 af MatHFlærer

-2x^2+2x+12=0

d=2^2-4\cdot(-2)\cdot12=???

x=\frac{-2\pm \sqrt{d}}{2\cdot (-2)}=???

Prøv at udregn :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2018 af Festino

Diskriminanten er

d=b^2-4ac=2^2-4\cdot(-2)\cdot12=4+96=100.

Du har nok fået det andet led til -96, men det skal være 96, da negativ gange negativ giver positiv.


Svar #4
26. maj 2018 af Trojanskhest

Jeg får nu d=100. Og at løsningen er x=-2 V x=3 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2018 af MatHFlærer

Det er sørme også korrekt :)


Skriv et svar til: Løs andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.