Matematik

Beregning af varians

28. maj 2018 af NetteLind (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa. Jeg har et spørgsmål, hvor jeg skal finde middelværdien og variansen for funktion f(x) = 3*x^-4 for x større eller lig 1. Ellers er f(x) = 0. Jeg har udregnet E(X) (middelværdien) til 3/2, men hvordan skal jeg udregne variansen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

V(X)=E((X-E(X))^2)=\int_1^\infty f(x)(x-E(X))^2 dx


Svar #2
28. maj 2018 af NetteLind (Slettet)

Den formel har man da ikke i gymnasiet. Den har jeg ikke set.

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvilken formel for variansen har du set?


Skriv et svar til: Beregning af varians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.