Matematik

Linære funktioner

31. maj 2018 af LePede (Slettet) - Niveau: B-niveau

En virksomhed fremstiller en vare. Ønsker man at kunne sælge x stk.  pr. måned, er prisen pr. stk som funktion  af efterspørglsen  givet ved forskirften   f(x)= -0,4x+1000

A)

Bestem en forskrift for omsætningen

Omkostingenre forbundet med produktionene består af en varabel omk.   på 200 kr. pr. stk.  og en fast omk. pr. mpned på 50000 kr.

B)

Betsem en forskrift for omkostingerne

C)

Bestem en forskift for overksuddet

D)

Hvor mange varer skal virksomheden sælge pr. måned for at få overskud.

E)

Hvor mange varer skal virksomheden  sælge pr. måned for at maksimere overksuddet

F)

Hvad er den optimale pris?

Håber i kan  hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2018 af AMelev

x = antal solgte/producerede enheder

A) Omsætning er Pris * Efterspørgsel = f(x) · x = ....

B) Omkostninger O(x) = 200x + 5000

C) Ovesrskud = Fortjeneste  = Omsætning - Omkostninger

D) Overskud betyder, at overskud > 0, dvs. at Omsætning > Omkostninger

E) Tegn grafen for Overskud og find max.

F) Den optimale pris er f(xmax)


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.