Matematik

Redegør for løsningen af ligningen R=C - MODELLERING

02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået besked om at jeg skulle redegøre for løsningen af ligningen R=C og forklare, hvad løsningen beskriver.

Og så har jeg også fået disse oplysninger:

Omsætningsfunktionen kan være givet ved R=g(x)=-x^2+20x

Omkostningsfunktionen kan være givet ved C=k(x)=2x+45


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2018 af mathon

                  \small R=C

\small \textup{betyder \textbf{intet} overskud}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2018 af PeterValberg

Du skal vel vise, hvordan du løser ligningen R = C, altså: 

g(x)=k(x)

-x^2+20x=2x+45

x^2-18x+45=0

hvilket er en andengradsligning, hvortil du benytter den generelle løsningsformel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

Tusind tak til jer begge, i har været en meget stor hjælp, og god dag til jer begge :)


Skriv et svar til: Redegør for løsningen af ligningen R=C - MODELLERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.