Matematik

beregne p-værdi

05. juni 2018 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er her en som vil hjælpe mig med at finde teststørrelse og p-værdien for a,b,c 

eller vise mig hvordan man gør? 

N-spire og excel virker ikke


Svar #1
05. juni 2018 af sisseb93 (Slettet)

har vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2018 af SuneChr

    Udfyld de manglende observerede værdier. De forventede værdier har vi.
-  af 10 mus udvikler de ..... kræfttumor,
-  af 100 mus udvikler de ..... kræfttumor,
-  af 1000 mus udvikler de ..... kræfttumor.
   Før kan vi ikke hjælpe med museopgaven, som nu kører over flere tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2018 af AMelev

Jeg er bange for, at der er noget, du totalt har misforstået i forhold til chi2-test.
Teststørrelsen afhænger af forventede og observereede værdier, og du angiver hverken det ene eller det andet. 
Jf. dine tidligere indlæg https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1836486 og https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1833093
Der er dine forventede angivet, men ikke de observerede. Uden de sidste kan du ikke beregne teststørrelsen.


Svar #4
05. juni 2018 af sisseb93 (Slettet)

Hej igen Sune. Ja men jeg er meget forvirret og har ikke særlig meget hjælp at hente.

Jeg fik at vide at jeg skulle bruge formlen x^2= (O-F) / F hvilket jeg har gjort

X^2 = 4-10)^2 / 10 = 3,6 alfa = 5. K=3,84 og her acco vi H0

De andre 2 har jeg * 0,60 ind da der er en reduktion på 60%
X^2= (40-100*0.60) / 100. = 4. Alfa= 10%. K=7,74

X^2 = (400-1000*0.60)^2 / 1000 = 40
Alfa=1. K= 6,64

Skriv et svar til: beregne p-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.