Matematik

Ubestemt integral - Hvad bruger vi det til ?

09. juni 2018 af selvstuderende (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer

Jeg er blevet spurgt om hvad man anvender ubestemt integral til. Bestem integrale er super anvendeligt i mange sammenhænge, men ved ikke helt hvad ubestemt integrale kan anvendes til. 

Nogen der kan hjælpe?

Med venlig hilsen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2018 af mathon

Det ubestemte integrale er funktioner 

                    \small \int f(x)\,\mathrm{d} x=F(x)+k

eks.
        \small \textup{for et legeme p\aa virket af en kontant acceleration a}
        \small \textup{g\ae lder:}

                    \small \small v=\int a\,\mathrm{d} t=a\cdot t+v_0

                    \small s=\int \left (a\cdot t+v_0 \right )\,\mathrm{d} t=\tfrac{1}{2}at^2+v_0t+s_0


Svar #2
09. juni 2018 af selvstuderende (Slettet)

TAK! :D Men hvorfor så kalde dem funktioner frem for stamfunktioner når man anvender dem? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2018 af mathon

En stamfunktion er også en funktion :-)


Skriv et svar til: Ubestemt integral - Hvad bruger vi det til ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.