Matematik

eksamenspørgsmål Sammenlign lineær sammenhæng og eksponentiel sammenhæng

11. juni 2018 af sofe1 - Niveau: C-niveau

Sammenlign lineær sammenhæng (?? = ?? · ?? + ??) og eksponentiel sammenhæng

(?? = ?? · ??^??) og de vækstformer de viser

Præsenter matematisk modellering og giv eksempler på modeller fra virkeligheden, hvor de
vækstformer indgår.


.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af PeterValberg

Vedr. lineære funktioner < LINK > ... bemærk video nr. 17

Vedr. eksponentielle funktioner < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af mathon

\small \textbf{line\ae r sammenh\ae ng:}
                                                  \small \Delta y=a\cdot \Delta x                            \small \tfrac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a

\small \textbf{eksponentiel sammenh\ae ng:}
                                                  \small \Delta y=\left (a^{ \Delta x}-1 \right )\cdot y                \small \tfrac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\ln(a)\cdot y


Skriv et svar til: eksamenspørgsmål Sammenlign lineær sammenhæng og eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.