Matematik

Bestem pris der giver størst muligt dækningsbidrag

11. juni 2018 af NillerB12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har en overordnet opgave der lyder:

En virksomhed sælger en vare. Prisen p og dækningsbidraget db kan beskrives ved funktionerne med forskrifterne

p(x)= -0,15x+3000 ,  0\leq x\leq 14000

db(x)=-0,15x^{^2}+1800x , 0\leq x\leq 14000

hvor x angiver afsætningen af varen i stk. 

a) Bestem dækninsgbidraget ved en afsætning på 2800 stk.

b) Bestem det størst mulige dækningsbidrag og bestem den pris, der giver det størst mulige dækningsbidrag.

Jeg har svaret på a) og først del af b). Jeg har bare lidt problemer med at bestemme den pris, der giver det størst mulige dækningsbidrag.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af 123434 (Slettet)

Følger lige med

Brugbart svar (2)

Svar #2
11. juni 2018 af mathon

          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \mathrm{db_{max}}=\frac{4ac-b^2}{4a}=\frac{4a\cdot 0-1800^2}{4\cdot (-0.15)}=\frac{\left ( 6\cdot 3\cdot 10^2 \right )^2}{6\cdot 10^{-1}}=6^{2-1}\cdot 3^2\cdot 10^{4+1}=5'400'000
for
                          \small x=\frac{-b}{2a}=\frac{-1800}{2\cdot (-0,15)}=\frac{900}{0.15}=\frac{30\cdot 3\cdot 10}{15\cdot 10^{-2}}=2\cdot 3\cdot 10^{1+2}=6'000
til prisen:
                          \small p(6'000)=-0.15\cdot 6'000+3'000=2'100


Svar #3
11. juni 2018 af NillerB12 (Slettet)

Mange tak :)

Havde af en eller anden glemt hvad man skulle gøre i den sidste med prisen.


Skriv et svar til: Bestem pris der giver størst muligt dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.