Matematik

Løse grafisk ligning

12. juni 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau
Hej!
Hvordan skal jeg løse grafisk ligning f(x)=20?
Jeg har aflæst tallet f(-10) til at være -10,9. Er det rigtigt?
Og jeg har bestemt fordoblingskonstantentil at være 27?
Mange tak på forhånd
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af Festino

Du skal se, hvor den vandrette linje y=20 skærer grafen, og aflæse x-værdien (svar: x=27).

Jeg får f(-10)=8 og fordoblingskonstanten til 27.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg er enig med dig i, at løsningen til f(x) = 20 er x = 27
Jeg får godt nok f(-10) = 8
og jeg kan aflæse fordoblingskonstanten til at være 27, idet f(0) = 10 og f(27) = 20 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løse grafisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.