Fysik

Betegnelsen E_kin = E_pot

20. juni 2018 af William43 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bruge det til et fysik projekt, hvor der skal forklares hvad E_kin = E_pot betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2018 af mathon

                      \small E_{kin}=E_{pot}

              \small \textup{Den \textbf{kinetiske} energi er lig med den \textbf{potentielle} energi}
eller
              \small \textup{Den vundne \textbf{kinetiske} energi er lig med den tabte \textbf{potentielle} energi.}

...
     \small \textup{kinetisk energi kales ogs\aa \ bev\ae gelsesenergi.}
     \small \textup{potentiel energi kales ogs\aa \ beliggenhedsenergi.}


Svar #2
20. juni 2018 af William43 (Slettet)

Hvis det så var i forhold til den vedhæftede fil jeg sendte

Vedhæftet fil:fgjfg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det, der står i den første linie i den vedhæftede fil, kan også skrives Ekinefter + Epotefter = Ekinfør + Epotfør.

Dette gælder, når der ikke optræder andre energiformer i det system, man ser på.

I nogle tilfælde regner man på tilfælde, hvor man starter i en tilstand, hvor Ekinfør = 0 eller Epotfør = 0 og man slutter i en tilstand hvor hhv Epotefter = 0 eller EEkinefter = 0. Det kan være et pendul, hvor man trækker loddet ud i yderstillingen (Her er Ekinfør = 0), man slipper pendulet, som svinger ned i nederste stilling, hvor Epotefter = 0, hvis kan har lagt sit energinulpunkt her.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2018 af mathon

\small \textup{hvoraf:}
                      \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_o}^2=m\cdot g\cdot \Delta h

                      \small \tfrac{1}{2}\cdot {v_o}^2= g\cdot \Delta h

                      \small {v_o}=\sqrt{ 2\cdot g\cdot \Delta h}


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Den ligning, du angiver gælder ikke altid. Den gælder, hvis al energien på den ene form omdannes til den anden form. Derimod gælder det i #3 altid, når der ikke er andre energiformer i spild.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2018 af mathon

                      \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v}^2=m\cdot g\cdot \Delta h\; \; \; \; \; 0<h<H    \small \textup{hvor H er begyndelsesh\o jden}
\small \textup{g\ae lder altid.}


Skriv et svar til: Betegnelsen E_kin = E_pot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.